Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Adobe Bridge - Flash

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline

contessina

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 18 wrz 2010, o 17:42

Adobe Bridge - Flash

Post8 mar 2011, o 10:36

Witam.
Takie pytanie:
czy jest możliwość dodania galerii stworzonej w programie Bridge do istniejącego klipu flash?
Jeżeli tak to jak to zrobić?
Czy oprócz tego jest możliwość ustalenia rozmiarów tej galerii tak aby pasowała do wcześniej przygotowanego klipu flash?

P.S.
Oczywiście klip flash jest w AC3 :)
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Adobe Bridge - Flash

Post8 mar 2011, o 11:13

AC3?
Offline

contessina

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 18 wrz 2010, o 17:42

Re: Adobe Bridge - Flash

Post8 mar 2011, o 13:40

No tak.
Klip flash, w który chcę wstawić galerię z Bridge jest w ActionScript 3.

UPS no tak literówka - powinno być AS 3 (ActionScript).
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Adobe Bridge - Flash

Post8 mar 2011, o 16:27

a w jakim formacie masz tę galerię stworzoną w programie Bridge?
SWF?
co masz na myśli pisząc "do wcześniej przygotowanego klipu flash?"
Również SWF czy plik FLA?
Offline

contessina

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 18 wrz 2010, o 17:42

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 10:46

Sorry kolego, ale skoro nie wiesz nawet w jakim formacie Bridge tworzy galerię to pewnie nie będziesz umiał mi pomóc...

Bridge tworzy swf i kilka innych plików (kilka JS i kilka XML).
Wcześniej przygotowany klip flash to FLA a po opublikowaniu również SWF :)
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 10:59

No to po prostu nie możesz tego SWF zaimportować do swojego (jak Ty to nazywasz) klipu flash?
W czym problem?

PS. nie każdy musi znać Adobe Bridge.
Ja na przykład nie znalazłam u siebie funkcji tworzenia galerii w Adobe Bridge.

Pozdrawiam.
Koleżanka :)
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 11:32

Okej, już trochę obczaiłam tworzenie Adobe Web Gallery w Bridge i stwierdzam, że import takiej galerii do swfa nie będzie jednak tak prosty jak mi się wydawało, ponieważ głównym plikiem jest index.html
Jest jednak możliwy za pomocą Adobe AIR.
Offline

contessina

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 18 wrz 2010, o 17:42

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 12:42

Droga Koleżanko przepraszam za wcześniejsze nerwy ale już mnie nosi przez tą galerię :)

No właśnie "tradycyjny" sposób importu był już testowany i nie bardzo to się udało.
A możesz coś więcej napisać jak to zrobić za pomocą Adobe AIR?
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 13:23

Gdy tworzysz we Flashu swój nowy dokument wybierasz opcję Adobe Air (CS4) lub Adobe Air 2 (CS5)
(a nie tak jak do tej pory Action Script 3.0)
Wtedy możesz zaimportować klasę HTMLLoader czyli:
import flash.html.HTMLLoader;

Wrzucasz na scenę kontener, do którego ładujesz index.html (czy tam jakiś inny .html) ze swoją galerią.

Potem wybierasz Control > Test Movie > in AIR Debug Launcher (Desktop)
Offline

contessina

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 18 wrz 2010, o 17:42

Re: Adobe Bridge - Flash

Post9 mar 2011, o 13:46

Ok, dzięki.
Teraz zobaczymy czy potrafię to zrobić :)

P.S.
A jak załadować do kontenera ten plik html?
Następna

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron