Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Adobe Photoshop CS5 v12.0

Oprogramowanie i ciekawe narzędzia, pluginy, add-ony
  • Wiadomości
Offline

Gigi_Roger

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 24 lis 2011, o 22:47
  • Lokalizacja: -= Kraków =-

Adobe Photoshop CS5 v12.0

Post26 sty 2012, o 13:07

Witam Zainteresowanych,
zainstalowałem niedawno Photoshopa CS 5 v12.0 i niestety mam jakiś problem z którym nie umiem sobie sam poradzić.

Mianowicie gdy tworzę nowy projekt, ustawiam parametry itd. i daje ok to powstaje obrazek, tyle że jego tło jest szare.

Szukałem trochę w internecie i znalazłem sugestie na temat ustawienia trybu kolorów na RGB. Jednak miałem tak ustawione i nic to nie zmienia. Gdy ustawiam byle jakie tło, czy przeźroczyste, czy kolorowe dalej jest to samo. Po przeciągnięciu jakiegoś obrazka na pole pracy obrazek pojawia się na podglądzie warstw (ten mały zazwyczaj po prawej stronie) a jednak na głównym polu pracy nic się nie zmienia. Czy ktoś ma może jakieś propozycję co z tym zrobić?

PS: jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie
Offline
Awatar użytkownika

krzys077

  • Posty: 165
  • Rejestracja: 7 mar 2010, o 08:06
  • Lokalizacja: Przystanek Woodstock

Re: Adobe Photoshop CS5 v12.0

Post26 sty 2012, o 15:47

Troszkę dziwny masz problem,jeszcze nigdy się z takim czymś nie spotkałem.Nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuj wyzerować domyślne kolory pierwszego planu i tła (klawisz "D").
Offline

Gigi_Roger

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 24 lis 2011, o 22:47
  • Lokalizacja: -= Kraków =-

Re: Adobe Photoshop CS5 v12.0

Post27 sty 2012, o 13:14

Niestety nic to nie pomogło ;/
jeśli masz jakieś pytania lub inni członkowie forum to proszę pytać, bardzo zależy mi na rozwiązaniu tego problemu bo nie ukrywam PH przydaje mi się bardzo często :D

A może to będzie miało coś związanego z profilem wyświetlacza?
Offline

christo1250

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 13 lut 2012, o 00:14

Re: Adobe Photoshop CS5 v12.0

Post13 lut 2012, o 15:50

Na 100% coś takiego mi się już przytrafiło. Niestety nie pamiętam co to było - jakieś ustawienie. Możesz po prostu usunąć wszystkie ustawienia Photoshop'a i przywracając wartości domyślne. Można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy to uruchomić Ps z wciśniętymi klawiszami Shift+Ctrl+Alt - pojawi się zapytanie czy usunąć pliki ustawień.
Drugi sposób to usunięcie folderu Adobe Photoshop CS5 Settings (w zależności od systemu operacyjnego może to być inna lokalizacja - najczęściej AppData lub Dane Aplikacji). Najlepiej zrobić to przez Kosz - zawsze możesz przywrócić usunięty katalog.

Wróć do Software i narzędzia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron