Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

After Effects - odwieczny problem z czasem renderowania

Premiere, After Effects, efekty specjalne oraz 3D
  • Wiadomości
Offline

krystianen

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 27 wrz 2014, o 10:14

After Effects - odwieczny problem z czasem renderowania

Post27 wrz 2014, o 10:20

Witajcie,

Od dłuższego czasu borykam się z problemem ekremalnie dlugiego czasu renderowania.

Moj projekt (pokaz sliedów) posiada w prawdzie troche efektów, jego długość to 2minut a czas renderowania 9h który realnie sie wydłuża do 17h!!!! Z czasem renderowanie 1kl trwa okolo 10 sec.

Stacja robocza:

Intel i3 4x1,8 4330
8GB RAM
dysk SSD
GeForce 650 GTX CUDA
Windows 8

mam włączone mulitprossesing oraz przydzielone 6 Gb dla AE.

Licze na pomoc :) dzieki :)
Offline
Awatar użytkownika

Yasiek

  • Posty: 213
  • Rejestracja: 30 wrz 2011, o 19:30
  • Lokalizacja: Dublin

Re: After Effects - odwieczny problem z czasem renderowania

Post27 wrz 2014, o 11:57

czas renderowania zalezy od ilosci warstw, ich rozmiaru (ale tez rozmairu elementow w nich sie znajdujacych) typu tych warstw, czy masz 3d, swiatla, cienie itd. Nie widze zadnego pytania, wiec licze ze pomoglem :D
Pozdrawiam
Yasiek
Non progredi est regredi
Offline

krystianen

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 27 wrz 2014, o 10:14

Re: After Effects - odwieczny problem z czasem renderowania

Post12 paź 2014, o 00:03

fakt, swiatel, 3d, cieni jest MASA....
Offline
Awatar użytkownika

Yasiek

  • Posty: 213
  • Rejestracja: 30 wrz 2011, o 19:30
  • Lokalizacja: Dublin

Re: After Effects - odwieczny problem z czasem renderowania

Post12 paź 2014, o 13:39

podziel sobie te Twoja kompozycje na kilka mniejszych - wyrenderyj osobno i pokladaj potem do kupy. CHociaz powinienes przemyslec swoja kompozycje, zredukowac wszystko co sie da i stworzyc to od nowa. Moze po prostu przebajerzyles swoj projekt. 10 warstw max - wiecej => Robisz To Zle :)
Non progredi est regredi

Wróć do Postprodukcja Wideo i 3D

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron