Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Brak paska przesuwanie w przegladarce

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline

kicekk1988

  • Posty: 43
  • Rejestracja: 19 lut 2012, o 04:56

Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post19 mar 2012, o 18:53

Witam mam problemik maly ale dreczacy prosiłbym o wejdzie na www.rooteking.pl i zminimalizowac przegladarke brak paska przesuwu z prawej strony i u spodu czy to wina opcji moglby ktos mi pomoc
Offline
Awatar użytkownika

poncki

  • Posty: 69
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 23:27
  • Lokalizacja: Paczków

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post19 mar 2012, o 23:09

Ramki to ZUOOOOOO! :D
Offline

kicekk1988

  • Posty: 43
  • Rejestracja: 19 lut 2012, o 04:56

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 03:57

Nie usatysfakcjonowała mnie twoja odpowiedź, ponieważ nie rozumiem twojego skrótu myślowego, mógłbyś sprecyzować swoją odpowiedź
Offline
Awatar użytkownika

poncki

  • Posty: 69
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 23:27
  • Lokalizacja: Paczków

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 16:11

http://pornel.net/ramki
A wracając do tematu, dlaczego nie pokazują Ci się paski przewijania: dla elementu body użyj takiej reguły CSS i wszystko będzie dobrze:
Kod: Zaznacz cały
body {overflow:auto; }
Offline

kicekk1988

  • Posty: 43
  • Rejestracja: 19 lut 2012, o 04:56

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 20:26

ale to nie jest strona w htmlu tylko ac3 jak mozna to naprawic
Offline
Awatar użytkownika

i.brendler

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 9 wrz 2010, o 16:39

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 21:26

AS3
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 21:47

SWF osadzasz docelowo w HTML i właśnie dzięki niemu możesz mieć pasek przewijania tak jak napisał kolega powyżej
Offline
Awatar użytkownika

poncki

  • Posty: 69
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 23:27
  • Lokalizacja: Paczków

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post20 mar 2012, o 21:48

index.html z adresu http://188.95.29.22/MyWeb/rooteking/ - to strona HTML, w której osadzony jest Twój plik swf zawierający widoczną stronę we flashu. W tymże pliku index.html w sekcji head posiadasz następujący zapis:
Kod: Zaznacz cały
<style type="text/css" media="screen">
      html, body { height:100%; background-color: #ffffff;}
      body { margin:0; padding:0; overflow:hidden; }
      #flashContent { width:100%; height:100%; }
      </style>

zamień
Kod: Zaznacz cały
overflow:hidden;
na
Kod: Zaznacz cały
overflow:auto;
Offline

kicekk1988

  • Posty: 43
  • Rejestracja: 19 lut 2012, o 04:56

Re: Brak paska przesuwanie w przegladarce

Post21 mar 2012, o 00:01

BARDZOOOOO dziekuję za pomoc:))) po sto kroć przepraszam ze łopatologicznie musieliście tłumaczyć postaram się nadrobić braki

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron