[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4770: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4772: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
 Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - Flash - problem z działami
Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Flash - problem z działami

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Flash - problem z działami

Post25 paź 2011, o 21:22

Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 15:08

Że to mnie nie dziwi

Nie uzyskałem żadnej odpowiedzi na pytanie związane z działami we flashu. Albo po-prostu ktoś tak drobnym fontem napisał że odpowiedzi nie widzę. (byle nie białym kolorem) .

Szkoda, trudno! będę musiał zadowolić się inną hierarchią działów i metodą nieco bardziej pracochłonną która pochodzi z mojego ostatnio ZAKUPIONEGO kursu ("Nowoczesne strony Flash" ;)

Jest to metoda działów prostsza do wykonania, lecz nie tak doskonała jakby się wydawało i chciało.

Przepraszam za zaśmiecanie forum moimi pytaniami.

Pozdrawiam!
H.P
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 20:03

Co oznacza że się nie aktualizują po jakiej akcji opisz jeszcze problem
Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 21:14

Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 21:31

Teraz rozumiem, a zatem najprościej po schowaniu działu możesz go usunąć ze sceny removeChild i ponownie dodać addChild wtedy na pewno wszystkie elementy powrócą do stanu pierwotnego lub samemu zadbać już o to aby elementy powracały do pierwotnych położeń po ukryciu działu
Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 21:38

A w jakim dokładnie miejscu mam użyć metody removeChild i addChild w moim skrypcie ?? Ja dopiero poznaję AS3 i przyznam że pojmuję go trochę lepiej niż AS2. Więc może dostane jakąś konkretniejszą podpowiedź ? ;)
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 21:45

Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 21:55

No raczej nie bardzo ale dzięki za wskazówki jeszcze popróbuje z tym inaczej co podałeś.
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 22:23

jak nie dasz rady to podeslij zrodlo zapisz do CS4 koniecznie na zchrobot [małpa] poczta.onet.pl pozdr
Offline
Awatar użytkownika

Paweł

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 7 sie 2011, o 05:36
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Flash - problem z działami

Post26 paź 2011, o 22:35

OK. Najciekawsze jest też to że Flash nie zwraca żadnych błędów, jeszcze pokombinuje przez pół godzinki jak nic nie wyjdzie to za pół godzinki podeśle źródełka.
Następna

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron