Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - grafika ładowana dynamicznie
Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

grafika ładowana dynamicznie

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline

gp_pilot

  • Posty: 27
  • Rejestracja: 16 mar 2010, o 12:57

grafika ładowana dynamicznie

Post7 mar 2013, o 17:45

witam
załóżmy, że zaimportowałem sobie grafikę jako bitmapa do flasha, tworzę sobie zmienną klasy MC. Jak teraz tą grafikę przypisać dynamicznie do tego MC ?
pozdrawiam
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: grafika ładowana dynamicznie

Post10 mar 2013, o 20:27

export to AS w library pod nazwą np: "Grafika" później w AS
Kod: Zaznacz cały
var bmp:Bitmap = new Bitmap(new Grafika(0,0));
addChild(bmp);
Offline

gp_pilot

  • Posty: 27
  • Rejestracja: 16 mar 2010, o 12:57

Re: grafika ładowana dynamicznie

Post11 mar 2013, o 11:56

dzięki

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron