Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Kurs Zend Framework 2 - problem z routingiem

asp.NET, PHP oraz bazy danych
  • Wiadomości
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Kurs Zend Framework 2 - problem z routingiem

Post22 maja 2015, o 21:39

Witam,

Przerabiam właśnie kurs Zend Framework 2 od EduWeb i mam problem z routingiem.
Zrobiłem widoki View do modułu users i jak wpisuję z ręki
Kod: Zaznacz cały
public/users/index/login
lub
Kod: Zaznacz cały
public/users/index/register

to ładuje mi widoki bez problemu ale jak wstawiam linki w postaci <a href="users/index/login"> na poszczególnych widokach
to widzi mi je tak

Kod: Zaznacz cały
public/users/index/users/index/login

Kod: Zaznacz cały
/public/users/index/users/index/register
.

Może mi ktoś wytłumaczyć co robię źle? Wydaje się że wszystko mam tak jak w kursie.
Offline
Awatar użytkownika

Piotr Palarz

Ekspert

Ekspert

  • Posty: 685
  • Rejestracja: 24 kwie 2012, o 00:37

Re: Kurs Zend Framework 2 - problem z routingiem

Post24 maja 2015, o 20:14

Skorzystaj z metody $this->url() i będzie działać poprawnie: http://framework.zend.com/manual/curren ... s.url.html
Obrazek
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Re: Kurs Zend Framework 2 - problem z routingiem

Post25 maja 2015, o 12:31

Spróbuję tak , ale chciałbym zrozumieć czemu w moim przypadku routing zachowuje się tak jak się zachowuje a w kursie eduweb całość działa bez metody url() i wszystko jest tak jak powinno.
Chodzi mi o z rozumienie na przyszłość takiego przypadku.
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Re: Kurs Zend Framework 2 - problem z routingiem

Post27 maja 2015, o 20:14

ehhh, nie wiem co jest nie tak z tym routingiem próbuję z url(); i też to nie działa. Czy może mi ktoś pomóc z tym routingiem?

Wróć do Server side

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron