bboymietek pisze:Pierwsze moje pytanie czy ktoś wie gdzie powinna być ustawiona metoda udateProgress() bo na moim filmiki numer 9 auto mówi że ma być ustawiona.... i tu cisza koniec filmiku.
Ponadto niestety nie wiem czy to wina autora czy techniczne problemy, ale z kursu jestem nie bardzo zadowolony ponieważ nie używałem nigdy Parsa ani Heroku a autor nie tłumaczy co to takiego jak założyć konto i skonfigurować tylko po prostu wpisuje jakieś informacje i łączy się. Ogólnie kurs bardzo dziko robiony nie do końca wiadomo o co chodzi i raczej skierowany do osób które dosyć dobrze znają już androida ponieważ nawet takie rzeczy jak używanie skrótów przez autora mogą być problemem gdy są nie wyjaśnione ani podane. Gdyby jeszcze źródła były do każdej lekcji można by było analizować kod i starać się coś zrozumieć, ale tu w tym kursie jest jeden gotowy kod już w całości i tyle.
Mam nadzieje że na pytanie pierwsze ktoś udzieli pomocy, a jeśli chodzi o kurs to czekam na poprawki (mam nadzieje że będą), bo nie wypada by jeden z droższych kursów był z tak wieloma błędami technicznymi (filmy) oraz z tak mało wyjaśnionymi dużymi fragmentami kodu, których używa autor.
Gdyby przełożyć to na technologie internetowe to mógłbym powiedzieć w przenośni że "autor pokazuje aplikację która korzysta z nodejs ale ani słowa nie mów o tym co to nodejs i jak go zainstalować."
PS. Panie Grzegorzu minęło półtora miesiąca od Pana ostatniej odpowiedzi na forum o poprawkach a tu dalej cisza. Mam nadzieje że do końca listopada pojawi się jakieś wyjaśnienie i pomoc dla kursantów.
Popieram w 100%, minęło już sporo czasu od moich wcześniejszych sugestii i niestety nie pojawiły się jakiekolwiek informacje od autora kursu. Podobnie jak bboymietek żałuję, że kurs został zrobiony w ten sposób, nie poleciłbym go żadnemu znajomemu lub innym jeśli nie zostanie on poprawiony.