Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Paginacja - joomla 2.5

Joomla!, Drupal, WordPress i inne...
  • Wiadomości
Offline

nikaraqula26

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 20 kwie 2013, o 20:40

Paginacja - joomla 2.5

Post20 kwie 2013, o 20:46

Witam, jak wyłączyć domyślnie paginacje danej strony lub zwiększyć jej zakres? Tworzę właśnie własny komponent i podczas pobierania danych z bazdy danych mimo, iż ma wypisać wszystkie elementy wypisuje jedynie 20. Nieważne, którą tabelę wypiszę zawsze będzie max 20. Gdy dodam pokazywanie paska paginacji : <?php echo $this->pagination->getListFooter(); ?> pokazuję się możliwość przewijania. Niestety potrzebuje wypisać wszystkie elementy z bazy na jednej stronie, a nie po części na każdej.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post20 kwie 2013, o 22:19

Sprawdź ustawienia globalne dla artykułów, może tam coś siedzi.
Offline

nikaraqula26

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 20 kwie 2013, o 20:40

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post20 kwie 2013, o 23:54

Próbowałem.. Wyłączenie w panelu nic nie pomaga.
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 10:37

zaplecze-> Konfiguracja -> Pozycje w wykazach
Domyślnie w joomla jest na 20 spróbuj zmienić.
Offline

nikaraqula26

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 20 kwie 2013, o 20:40

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 10:45

Dzięki wielkie, działa :] Nie zauważyłem takiej opcji
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 13:12

Też nie wiedziałem o jej istnieniu :D
Offline

nikaraqula26

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 20 kwie 2013, o 20:40

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 16:39

Mam jeszcze jeden problem, gdzie zwiększyć zakres np do 200? Bo max jest tylko 100
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 17:32

configuration php public $list_limit = '200'; sprawdź jak nie zadziała poszukam dalej
Offline

nikaraqula26

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 20 kwie 2013, o 20:40

Re: Paginacja - joomla 2.5

Post21 kwie 2013, o 18:06

działa, dzięki :]

Wróć do Systemy CMS

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron