Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Poprawienie Cyfr w Filmie

Premiere, After Effects, efekty specjalne oraz 3D
  • Wiadomości
Offline

wierzciu

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 21 paź 2015, o 11:52

Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 12:22

Witam
Dopiero zaczynam swoją przygodę z Affter Effectem, i mam pytanie w jaki sposób mógłbym poprawić cyfry w filmie, podczas nagrywania w windzie został błędnie naciśnięty inni przycisk niż miał być, czwórka zamiast dwójki. Mam pytanie jak mógłbym poprawić wszystkie cyfry w windzie? aby zacząć od zera żeby wyglądało to naturalnie.

Obrazek

Macie może jakąś rade? z góry dzięki wielkie!
Offline
Awatar użytkownika

Yasiek

  • Posty: 215
  • Rejestracja: 30 wrz 2011, o 19:30
  • Lokalizacja: Dublin

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 16:07

jesli chodzi tylko o to zolte kuleczko, to po prostu wytnij i podstaw pod inne....
Non progredi est regredi
Offline

wierzciu

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 21 paź 2015, o 11:52

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 16:15

Rzecz w tym że jest pokazywany moment gdzie jest naciskany ten przycisk, mógłbym wyciąć ten fragment, ale dobrze on pasuje do reszty filmu gdzie jest pokazywana firma, i klient od razu będzie też wiedział gdzie się dokładnie znajdujemy.
Offline
Awatar użytkownika

Yasiek

  • Posty: 215
  • Rejestracja: 30 wrz 2011, o 19:30
  • Lokalizacja: Dublin

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 16:24

Jesli jest to w miare statyczne ujecie to mozesz sfotoshopowac te przyciski i wykeyowac palec/reke przyciskajaca guzik a animacje swiatelka "nakleic" potem
Non progredi est regredi
Offline

wierzciu

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 21 paź 2015, o 11:52

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 16:37

Poleciłbyś jakiś tutorial, jak to zrobić?
Offline
Awatar użytkownika

Yasiek

  • Posty: 215
  • Rejestracja: 30 wrz 2011, o 19:30
  • Lokalizacja: Dublin

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 16:59

niestety nie znam
Non progredi est regredi
Offline
Awatar użytkownika

Morgtus

  • Posty: 79
  • Rejestracja: 10 paź 2012, o 15:42
  • Lokalizacja: Gdańsk

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post21 paź 2015, o 22:50

Ogólnie trochę zabawy jest, szczególnie dla kogoś początkującego. Dużo zależy od materiału, jak bardzo statyczny jest, czyli to co Yasiek napisał. Jeśli masz możliwość ponownego nagrania materiału, to bedzie to lepsze rozwiązanie, i lepiej wyjdzie niż modyfikacja materiału.

Myślę, że również można nagrać podobne ujęcie, czyli udać się do jakiegoś miejsca w okolicy, które ma podobną stylistycznie windę, lub ogólnie styl nowoczesny i nagrać ponownie ujęcie. Potencjalny widź nie zwróci uwagi na detal różnych wind, jednak efekt wciśniętego drugiego piętra jak najbardziej - czyli to co najważniejsze. Pytanie tylko, czy zleceniodawcy nie będzie to przeszkadzać, czy zwróci na to uwagę.

Jest jeszcze taka możliwość, aby ominąć etap wciskania przycisku, zostawić tylko nagranie samej jadącej windy z ujęciem na przycisku, łatwiej będzie to strackować i pozamieniać przyciski. Może pojawić się pytanie jaki ma to sens, ale ujęcie zapewne nagrane z ręki, więc zapewne są małe drgania obrazu typowe dla takich ujęć, do tego wstrząsy od jadącej windy, niby to niewiele, ale takie ujęcie dzięki takim detalom jest realistyczne i wiarygodne. A i tak ten fragment jest zapewne krótką migawką.

Zresztą podeślij ten fragment materiału, zobaczę co dalej można zrobić, co zaradzić. Ogólnie do takich ujęć myślę najlepiej sprawdzi się tracker Mocca
Strona portfolio http://www.morgtus.pl - montaż i edycja wideo, postprodukcja, grafika komputerowa.
Obrazek
Offline

wierzciu

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 21 paź 2015, o 11:52

Re: Poprawienie Cyfr w Filmie

Post2 lis 2015, o 14:20

Rozumiem, tak jak mówisz opcja z ponownym nagraniem ujęcia była by najlepsza, ale przez możliwości, była by lepiej jakoś cyfrowo poprawić ten materiał, jeżeli istnieje taka szansa.
Zerkne na tracker który polecasz, może w nim coś wyskrobie.

Podsyłam fragment:
movie_edit.mp4

PS: Przepraszam za dość długi zastój z odpisaniem

Wróć do Postprodukcja Wideo i 3D

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości