[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4770: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4772: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
 Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie
Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Joomla!, Drupal, WordPress i inne...
  • Wiadomości
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post21 lut 2013, o 10:40

Witam,

Chciałem zrobić widok startowy komponentu który by przenosił do innych widoków komponentu poprzez kliknięcie na link z obrazkiem. Wstawiłem do pliku widoku default.php link <a> </a> ze ścieżką do innego widoku i link działa ale już w pisany niego tag <img> ze ścieżką do obrazka pokazuje mi tylko domyślny obrazek joomli symbolizujący element obrazkowy a nie wyświetla właściwego obrazka. ścieżka w <img> jest poprawna więc nie wiem czemu nie wyświetla obrazka właściwego. Może mi ktoś pomóc w tym?
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post21 lut 2013, o 15:55

Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post22 lut 2013, o 09:55

Dziękuję za pomoc zadziałało po wpisaniu ścieżki bezwzględnej.
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post22 lut 2013, o 10:08

Mam jeszcze problem z polskimi znakami. Napisałem moduł wyszukiwarki który mi przeszukuje dane z bazy danych i jak wyświetlam wyniki wyszukiwania z bazy to polskie znaki mi pokazuje jako np: "ą" jako znak zapytania wpisany w rąb, albo "ż" jako prostokąt, próbowałem zmieniać kodowanie pól w tablicy bazy danych ale to nic nie pomogło dalej jest to samo. Jest też problem z wyszukiwaniem po polach tabeli w bazie danych które mają polskie znaki tak jak by zapytanie np "select * from zupy where nazwa='śniadaniowa'". W bazie jest wpisane śniadaniowa i komponent tak pokazuje w zapleczu komponentu a wyniki wyszukiwania nie pokazują żadnych zwróconych wyników.
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post22 lut 2013, o 15:59

sprawdź czy w ogóle strona twojego serwisu informuje cię o kodowaniu jeśli jej nie ma możesz:
1. Dodać odpowiedni znacznik <meta> do head szablony
2. Jeśli używasz .htaccess dodać linijkę AddDefaultCharset UTF-8
Jeśli to nie pomoże pomyślimy dalej :)
Offline

Mirczens

  • Posty: 28
  • Rejestracja: 26 lis 2012, o 23:58

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post25 lut 2013, o 10:54

Niestety to nie pomogło, hmm nie wiem czemu tak jest. Wyświetla mi źle tylko polskie znaki w danych wyświetlanych z bazy danych generowanych przez napisany przeze mnie skrypt wyszukiwarki. Cała reszta jest w porządku
Offline
Awatar użytkownika

Seapage

  • Posty: 372
  • Rejestracja: 15 gru 2012, o 22:12

Re: link z obrazkiem w widoku komponentu po backandzie

Post25 lut 2013, o 17:15

No to prawdopodobnie baza danych lub sposób przekazywania informacji. Niestety nie mam pomysłów :/

Wróć do Systemy CMS

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron