Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Wampserver problem z localhost

asp.NET, PHP oraz bazy danych
  • Wiadomości
Offline

poqo

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 7 lis 2013, o 09:57

Wampserver problem z localhost

Post7 lis 2013, o 10:05

Witam,
Zainstalowałem stronę joomla (wersja 2,5) poprzez kikstart na Wampserver. Wszystko poszło jak po maśle, strona działa jednak kiedy próbuję wejść w jakiś dział strony (np. O nas) pojawia mi się błąd '404 Not Found'. Poczytałem o tym w internecie i problem prawdopodobnie leży w pliku htaccess jednak zastosowałem się do wszystkich metod przedstawionych na http://wiki.joomla.pl/Jak_zmieni%C4%87_ ... taccess%3F (zmiana htaccess.txt na .htaccess itp.) i wszystko co uzyskałem to całkowite wyłączenie localhost.
W ustawieniach serwera allowoverride mam ustawione na All.
Mój system operacyjny to Windows 7.

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Offline

poqo

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 7 lis 2013, o 09:57

Re: Wampserver problem z localhost

Post7 lis 2013, o 16:11

Problem rozwiązany. Nie wiem czy jest to najlepszy sposób ale grunt, że działa.
W Panelu administracyjnym strony wyłączyłem proste adresy (Witryna -> Konfiguracja globalna -> pole Optymalizacja dla wyszukiwarek - Proste adresy).

Wróć do Server side

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron