Panowie i Panie powiem wam, że jestem mega wkurzony na ten kurs bo tak naprawdę nie wiem już o co chodzi, jestem po prostu zagubiony i w jednej wielkiej kropce. Może przez to, że kurs jest już trochę przestarzały i zasady projektowania w ReactJS się pozmieniały, ponieważ w kursie wersja recta to 15.3.2 a obecna jest 15.5.4. Błagam was o wytłumaczenie jednej rzeczy. Wszędzie gdzie wchodzę na strony o ReactJS jest jedna powtarzająca się rzecz, nawet na ich głównej stronie jest tutorial, a na samym początku to:
class ShoppingList extends React.Component {
render() {
return (
<div className="shopping-list">
<h1>Shopping List for {this.props.name}</h1>
<ul>
<li>Instagram</li>
<li>WhatsApp</li>
<li>Oculus</li>
</ul>
</div>
);
}
}
a głownie chodzi mi to te klasy i rozszerzenia, czyli: class ShoppingList extends React.Component
W kursie nie ma o tym mowy, są tam zmienne, funckje, komponenty, moduły ale żadne class czy extends. Miałbym do was prośbę. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Bo ja sam już nie wiem czy mam się dalej uczyć z tego kursu, jeśli tak to pod jakim kontem zmienić moją naukę, czy tak jak jest wszędzie stosować class i extends czy zostać przy modelu z kursu? Bardzo bym prosił o wytłumaczenie bo już nie wiem co mam robić. Pozdrawiam
class ShoppingList extends React.Component {
render() {
return (
<div className="shopping-list">
<h1>Shopping List for {this.props.name}</h1>
<ul>
<li>Instagram</li>
<li>WhatsApp</li>
<li>Oculus</li>
</ul>
</div>
);
}
}
a głownie chodzi mi to te klasy i rozszerzenia, czyli: class ShoppingList extends React.Component
W kursie nie ma o tym mowy, są tam zmienne, funckje, komponenty, moduły ale żadne class czy extends. Miałbym do was prośbę. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Bo ja sam już nie wiem czy mam się dalej uczyć z tego kursu, jeśli tak to pod jakim kontem zmienić moją naukę, czy tak jak jest wszędzie stosować class i extends czy zostać przy modelu z kursu? Bardzo bym prosił o wytłumaczenie bo już nie wiem co mam robić. Pozdrawiam