29 maja 2010, o 19:54
Witajcie,
Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. Kursy eduweb z poza wyjątkiem jednego(3d maxa) dotyczą szeroko pojmanego webmasterstwa. I w te stronę warto by się rozwijać i tworzyć kursy. Jest takie powiedzenie, że "jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego". Coś w tym powiedzeniu z prawdy chyba jest.C, C++,Delphi czy Pascal to są języki które nie znajdują powszechnego zastosowania w tworzeniu aplikacji internetowych. Ja bym bardzo miło widział np kurs do np, do pythona, javy czy innych języków które umożliwiają tworzenie aplikacji webowych(chodzi mi tutaj o udogodnienia w postaci forków itp.). Języki te by można przerobić uwzględniając dalszą pracę np. w django czy innych frameworkach danego języka. Sam kurs danego języka można by podzielić także na np 3 części Podstawy, Programowanie Obiektowe i następnie kurs danego frameworka. Lepiej podzielić materiał bowiem wtedy można przerobić zagadnienia dokładniej,wrzucić i omówić więcej przykładów niż tylko po "łepkach" przejechać albo zasygnalizować. Taki podział kursu umożliwił by także osobom które nie są biegłe w programowaniu na opanowanie materiału i zdobycie umiejętności programowania w danym języku. Osobiście widział bym taki kurs JAVY od "Hello World" do jakiejś bazodanowej aplikacji internetowej. Ale to tylko moje skromne zdanie...
Pozdrawiam
Artur