[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4770: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4772: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
 Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - Problem z fomrularzem
Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Problem z fomrularzem

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 16:46

Witam,

Zrobiłem wszystk tak jak w nowym kursie Flash - formularz, plik wysłania itd. Wszystko działa poprawnie. Poza wyświetlaniem polskich znaków w programie pocztowym - nie wyświetla !

Co mogłem zrobić źle albo co gdzie zmienić zeby było dobrze?

Z góry dzięki za pomoc.
Offline
Awatar użytkownika

darex

Moderator

Moderator

  • Posty: 382
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 17:20

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 17:08

jakie kodowanie masz ustawione ?
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 17:36

ale gdzie ?
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 18:29

sprawdziłem na stronie bo może coś nie tak. Kodowanie utf-8.

Chyba ze gdzies jeszcze się zmienia?
Offline
Awatar użytkownika

darex

Moderator

Moderator

  • Posty: 382
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 17:20

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 19:13

A spróbuj ISO-8859-2
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 19:20

próbowałem i nic z tego - jest to samo. myślałem ze to moze outlook 2010 ale jak wejde przez przeglądarkę na pocztę to w ogóle pomija te znaki...
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 21:50

a moze w pliku php trzeba też dodać kodowanie - tylko jak to zrobić?
Offline
Awatar użytkownika

cobi

  • Posty: 133
  • Rejestracja: 5 mar 2010, o 21:37

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 23:01

Obrazek
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post20 wrz 2010, o 23:07

Dzięki za odpowiedź.

Mam taki kod - gdzie to dopsiać i gdzie zdefiniować dla php kodowanie?

<?php



$kontakt_imie = $_POST['imie'];
$kontakt_firma = $_POST['firma'];
$kontakt_telefon = $_POST['telefon'];
$kontakt_email = $_POST['email'];
$kontakt_wiadomosc = $_POST['wiadomosc'];



if( $kontakt_imie == true )
{
$nadawca = $kontakt_email;
$odbiorca = "maio@mail.pl";
$client_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$email_tresc = "Imie: $kontakt_imie \nFirma: $kontakt_firma \nTelefon: $kontakt_telefon \nEmail: $nadawca\nEmail: $nadawca \n\nWiadomość: \n\n$kontakt_wiadomosc \n\nIP: $client_ip \n\n";
$extra = "From: $nadawca\r\n" . "Reply-To: $nadawca \r\n" . "X-Mailer: PHP/" . phpversion();

if( mail( $odbiorca, "Formularz kontaktowy", $email_tresc, $extra ) )
{
echo "wyslano=tak";

}
else
{
echo "wyslano=nie";
}
}
?>
Offline

kaio212

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 31 sie 2010, o 23:51

Re: Problem z fomrularzem

Post21 wrz 2010, o 23:54

witam,

uporałem się z tematem. trzeba wpisać odpowiednio przed $kontakt_imie = $_POST['imie'];
taki kod:

$text = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$text .= 'Content-type: text/plain; charset=utf-8' . "\r\n";

oraz w samej funkcji mail:

if( mail( $odbiorca, "Formularz kontaktowy", $email_tresc, $text ) )
{
echo "wyslano=tak";

czyli zmieniamy $extra na $text

i trybi

jednak nie powiem plik który dałem w poprzedniej wiadomosci był z kursu - czyli tego nie uwzględniał - panowie...
Następna

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron