[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4770: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4772: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
 Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - Problem z wyglądem strony pod IE
Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Problem z wyglądem strony pod IE

Obsługa programu, animacja, AS2, AS3
  • Wiadomości
Offline

JoT_JoT

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 paź 2010, o 12:05

Problem z wyglądem strony pod IE

Post25 lis 2011, o 19:41

Nie korzystam na codzien z IE ale dzisiaj zajrzałem na moją stronkę w IE 9 ( pod win 7 64bit). W chwili gdy wrzucałem stronkę na neta miałem jakąś wcześniejszą wersję IE i wszystko działało OK teraz sprawdzam na 2 kompach i stronka wygląda okropnie. Powinna dopasowywać się do wielkośći ekranu natomiast ta wielkość ekranu pod IE jest jakaś dziwna. adres stronki do meriland.pl

a to zrzut ekranowy z tego jak to wyglada pod IE na innych przegladarkach wygląda OK.

Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

wwwork

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 3 lis 2011, o 22:36

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post25 lis 2011, o 22:52

Witaj,
sprawdź ponownie. Wszedłem na podany adres i sprawdziłem stronę pod Operą, IE6,7,8 i Firefoxem. Dalej chyba nie trzeba sprawdzać. Na każdej z wymienionych wszystko jest w 100% okej.
Offline

JoT_JoT

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 paź 2010, o 12:05

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post26 lis 2011, o 00:13

Dzięki za poświęcony czas i sprawdzenie stronki. Fajnie, że działa na tych wszystkich przeglądarkach niestety u mnie na 2 kompach z przeglądarką IE9 zarówno w wersji 32 jak i 64bit ciągle kicha. Także jeżli ktoś się z czymś takim spotkał proszę o poradę :)
Offline

wwwork

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 3 lis 2011, o 22:36

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post26 lis 2011, o 03:35

Okej, teraz to widzę. Chodzi o interpretowanie wartości procentowych rozmiaru dokumentu. Można to rozwiązać za pomocą javascriptu(jQuery). Zwyczajnie pobierasz za jego pomocą rozmiary okna

Szerokość:
($(window).width()
Wysokość:
Math.round(($(window).width()*x)/y)

gdzie x i y oznacza proporcje strony flash.
Offline

JoT_JoT

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 paź 2010, o 12:05

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post26 lis 2011, o 15:54

Offline

wwwork

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 3 lis 2011, o 22:36

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post26 lis 2011, o 16:53

O no to dobrze wiedzieć :) A tak przy okazji Java != Javascript. To dwie różne rzeczy.

Miłego dnia.
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post26 lis 2011, o 18:37

słabo się zachowuje ta strona podczas przeglądania zdjęc wystarczy kliknąć kilka razy strzałkę w prawo i zaczyna się ładować kilka zdjęć i preloadery nachodzą na siebie
Offline

JoT_JoT

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 paź 2010, o 12:05

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post27 lis 2011, o 12:44

Ciężko mi ocenić to bo łącze mam dość szybkie i wtedy faktycznie ładuje sie fota za fotą. Sama konstrukcja strony ma jeden preloader dla zdjęć oraz zmienną typu boolean która nie pozwala na przejście do następnego zdjęcia w czasie ładowania aktualnego co łatwiej jest sprawdzić we Flashu testując na wolnym łączu. Tak więc sugerujesz abym jeszcze dodał coś do kodu aby nikt nie mógł przejść do zdjęcia szybciej niż nacieszy wzrok nim (ograniczenie kilku sekundowego wyświetlania zdjęcia po załadowaniu??)
Offline

zchrobot

Team eduweb

Team eduweb

  • Posty: 1319
  • Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:44

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post28 lis 2011, o 16:22

mi się nakładały preloadery na siebie więc to nie jest problem opóźnienia możliwości oglądania danego zdjęcia, chociaż widzę że już jest dobrze na szybkim łączu
Offline

panczak

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 8 lis 2011, o 02:11

Re: Problem z wyglądem strony pod IE

Post28 lis 2011, o 18:46

Coś jest nie tak ze skalowaniem galerii...

Jeśli zmniejszę rozmiar okna przeglądarki to galerie na 3 pierwszych podstronach znikają i już się nie pojawiają dopóki nie przejdę do "about" lub "contact".

Prócz tego na wszystkich przeglądarkach wygląda dobrze.

Wróć do Flash i ActionScript

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron