Z uwagi na dużą liczbę wpisów stworzonych bez wątpienia wyłącznie w celu pozycjonowania stron na określone frazy, dodaliśmy do wszystkich linków (w postach i podpisach) atrybut rel="nofollow". Z tego względu wszystkie dodane linki straciły swoją moc pozycjonerską. Forum jest dla Was, dlatego prosimy o zamieszczanie wyłącznie "prawdziwych" tematów i odpowiedzi.

Różnica między htmlentities(), a real_escape_string()

asp.NET, PHP oraz bazy danych
  • Wiadomości
Offline
Awatar użytkownika

moli

  • Posty: 73
  • Rejestracja: 31 paź 2012, o 09:50

Różnica między htmlentities(), a real_escape_string()

Post10 wrz 2013, o 15:37

Witam,
Jaka jest różnica mięczy htmlentities(), a real_escape_string() POTRZEBUJĘ do formularza w logowaniu.
Dodatkowo do htmlentities($_POST['password'], ENT_QUOTES) to ENT_QUOTES.. co to jest?
Domyślam się, że lepiej używać real_escape_string() jeżeli chodzi o logowanie, ale nie wiem o co chodzi z tą htmlentities()

Wróć do Server side

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron