Strona 1 z 1

Podmiana Sequence w Premiere

Post: 27 sty 2014, o 15:01
autor: Pershing
Mam potrzebę w głównej sekwencji zamiany sekwencji na sekwencję inną, gdzie na taimelinie jest potraktowana multikamerą. Gdyby nie multikamera to by nie było klopotu. Ta sekwencja, którą wykorzystuję do multikamery jest sekwencją z plikami z synchronizacją do realizacji na kilka kamer. Pliki można podmienić a sekwencji nie wiem jak. Proszę o pomoc!

Re: Podmiana Sequence w Premiere

Post: 28 lut 2014, o 17:18
autor: maltaannon
Najpierw zaznacz sobie sekwencja, na ktora chcesz zamienic (docelowa) w panelu project, a potem na timelinie te, ktora chcesz podmienic (te, ktorej juz nie chcesz miec), i kliknij prawym klawiszem, wybierz Replace Clip > From Bin.

Alternatywnie mozesz sprobowac przeciagnac z panelu Project dana sekwencje trzymajac klawisz Alt, lub Alt+Shift (prawdopodobnie chodzi Ci o te druga opcje) i uposc przeciagana sekwencje w miejscu tej, ktorej chcesz sie pozbyc.

Re: Podmiana Sequence w Premiere

Post: 30 wrz 2015, o 18:42
autor: Pershing
Witam. Alt + Shift podmienia plik lub sekwencję z okna projektu na linię montażową. Podmienia plik z zachowaniem miejsc cięć. Jest to rozwiązanie tylko częściowe gdyż tych podmianek mam ok 300. Dlatego szukam podmiany sekwencji z okna projektu w samym oknie projektu tak by jedną zastąpić drugą.
Problem stanowi jeszcze sprawa gdy montujemy sekwencję multikamery z 5kamer, mamy cięcia pliku multikamery, używamy kombinacji Alt+ Shift to na linii montażowej tracimy wybraną kamerę. Każdy klip multikamery zmienia zawsze się na pierwszą kamerę.