[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4770: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4772: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3884)
Forum eduweb.pl • Wyświetl temat - odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy
Strona 1 z 1

odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy

Post: 27 cze 2012, o 20:12
autor: fachman
witam
jestem początkujący i proszę o pomoc

import flash.events.MouseEvent;

var tablica:Array=new Array();
var m
for (var i=0; i<10; i++)
{
m=new mc()
m.x=i*30
tablica.push(m);
addChild(m)
}
for (var j=0; j<10; j++)
{
tablica[j].addEventListener(MouseEvent.CLICK, fctn)
}
function fctn(e:MouseEvent) {
trace( ? )

}
chodzi mi o to jak wyswietlic index konkretnego kliknietego movie clipa?

Re: odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy

Post: 28 cze 2012, o 10:00
autor: zchrobot

Re: odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy

Post: 28 cze 2012, o 10:24
autor: fachman
Wlasnie potrzebuje jej w czasie trwania calej aplikacji
Przykladowo niech mc bedzie domem w grze rpg chcialbym w dowolnym momencie klikajac na niego zmienic jego wlasciwosci , np upgradowac oczywiscie musi byc mozliwosc dokladania nowych domow rozumiem przeszukanie tej tablicy ale w jaki sposob hittest kursora myszy czy jest lepsza mozliwosc

Re: odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy

Post: 28 cze 2012, o 11:06
autor: zchrobot
Powyżej masz dwa rozwiązania których możesz użyć ewentualnie jednocześnie pozdr

Re: odniesienie do konkretnego indeksu w tablicy

Post: 28 cze 2012, o 11:12
autor: fachman
Dziala!!! wykorzystam 2 rozwiązanie dziekuję serdecznie za pomoc
pozdrawiam