Witam, zakładam swoją firmę, która będzie się zajmowała tworzeniem i zarządzaniem stronami www, oraz tworzeniem materiałów reklamowych (ulotki, plakaty, broszury) na niewielką skalę (lokalnie). Mam już stworzony niemalże cały projekt o dofinansowanie z Unii Europejskiej, jednak mam problem z uwzględnieniem drukarki wielkoformatowej. Do tej pory moje znajomości związane z drukiem ograniczały się tylko do przygotowanie projektów w illustratorze oraz zleceniu druku drukarni. Stąd moje pytanie jaką drukarkę wybrać (do 14 ooo zł)i na co zwrócić uwagę przy jej wyborze. Drukarka będzie używana głównie do druku plakatów, ulotek, wizytówek, okładek na czasopisma i broszury. Nie będzie to druk masowy, max 200 sztuk plakatów. Poszukuję takiego sprzętu, który daje zadowalającą jakość (nie musi być idealnie, gdyż od tego sa profesjonalne drukarnie), oraz jest w miarę ekonomiczna w ekspolatacji (chodzi o pobór i koszt tuszu). Podkreślam, że druk będzie prowadzony tylko na małą skalę, więc zależy mi żeby koszty ponoszone drukiem również były w rozsądnych granicach.
Bardzo proszę o wypowiedzi osób mających bezpośrednią styczność z tego typu sprzętem. Byłbym bardzo wdzięczny o podanie konkretnych modeli.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Bardzo proszę o wypowiedzi osób mających bezpośrednią styczność z tego typu sprzętem. Byłbym bardzo wdzięczny o podanie konkretnych modeli.
Z góry dziękuje i pozdrawiam